Monday, March 06, 2006

Spēles


Tuvākajā laikā sanāk spēlēt divos visnotaļ interesantos pasākumos, turklāt abi vienā dienā – 11. martā. No vienas puses, žēl, ka vienā dienā, taču, no otras puses, lielākās pilsētās, piemēram, tai pašā Berlīnē, ievērības cienīgu pasākumu vienlaicīga norise ir bezmaz norma. Tādējādi „klubošanas” procesu var dažādot, gan vienā naktī apmeklējot vairākus klubus, gan paildzinot šo procesu. Piemēram, kā Philip Sherburne savā Pitchfork slejā norāda, Berlīnē ir normāla parādība tusēt pa klubiem un pārtijām padsmit līdz pat 24 stundas no vietas.

Nedaudz par pasākumiem. Viens no tiem ir Skaņu Meža vīru Viestarta un Ernesta bīdītais 1, 2 – cauri! Pulkvedī, kur uzstāsies Kevin Blechdom, Felix Kubin un Ad Hawk. Par Ad Hawk neko daudz nezinu, esmu dzirdējis viņa solo pienesumu The Mocky albumā, tas laikam arī viss, savukārt Kubina mūzika ir gana dzirdēta. Diezgan avangardiska, elektroniska popmūzika, kā viņš pats izsakās – fake pop. Jebkurā gadījumā viņš šķiet arī pats par sevi diezgan ekstravaganta personība, vismaz tā var spriest pēc intervijām (vienu var izlasīt šeit).

Savdabīgu versiju par to, kādai jāizskatās popmūzikai, piedāvā arī K. Blechdom. Ir gadījies divreiz redzēt viņas šovus – iespaidīgi un izklaidējoši. Viņas skatuves tēls ir visai komisks – redneck lauciskums, uzsvērti antiseksuāls, taču tajā pašā laikā viņa nekautrējas spēlēties ar popkultūras caurvīto „sex sells” pieeju, kaut vai sēžot jāteniski uz krēsla un dziedot „I’m your private dancer, dancer for money…” vai ekstātiski atkārtojot „And I will always love you…”. Nevar gan Blekdomei pārmest, ka viņu nodarbotos tikai ar popkultūras kariķēšanu – tā gluži nav, jo viņa ir tiešām talantīga, un viens no viņas spēcīgajiem ieročiem noteikti ir spēcīgā balss. Jādomā, ka pasākuma gaisotne salīdzinoši mazajās Pulkveža telpās būs patīkami neformāla un īpaši jautra. Kas attiecas uz mani, centīšos uzspēlēt ko tādu, kas, Ernesta vārdiem sakot, parasti paliek aiz borta – tātad nedaudz jokainākas plates (IDM, electrohop, leftfield pop u.c.).

Savukārt otrais pasākums ir sub.lv rīkotās sērijas M1 otrais pasākums Depo, kur kā galvenais viesis piedalīsies vācu minimal dīdžejs Kungfoo. Ja godīgi, par šo vīru ar jancīgo nikneimu gandrīz neko nezinu, taču tas nevarētu kalpot par iemeslu pasākuma neapmeklēšanai, jo visdrīzāk, zinot rīkotājus un īpašo šo pasākumu gaisotni, nebūs jāviļas nevienam, kura sirdij kaut cik tuvs ir deep/minimal/tekhouse. Ceru arī drusku uzspēlēt tur, ne tik daudz gan īstu minimal, bet dziļu un reizē enerģisku elektrohouse.

Tiekamies tur!

Posted by: neon b.

1 comment:

Anonymous said...

I'm your private dancer, dancer 4 money...