Monday, February 20, 2006

NB! Top 10 - Februāris

Uh, gads vēl tikai ieskrienas, bet tik daudz labu jaunu ierakstu!

> Dominik Eulberg & Gabriel Ananda - Harzer Roller [Traum]
Jaunajā Traum platē abi gabali ir vienlīdz brīnišķīgi. D.Eulberg vispār varētu būt mans šā mēneša varonis - arī viņa nesenā plate Eine Kleine Schmetterlings-Hommage nebeidz vien priecēt. Tikai gan nesen, noskatoties filmu par Ķelnes elektronisko mūziku We Built This City, uzzināju, kā izskatās talantīgais producents - izrādās tāds vienkāršs džekiņš, kur aizraujas ar bioloģiju un mīl dabu. Tad, lūk, no kurienes tās dabas skaņas viņa kompozīcijās.

> Alex Smoke - Meany [Soma]
Jāsaka gan, ka viss viņa albums Paradolia ir lielisks mūsdienīgas mūzikas paraugs. Mūzikas, pie kuras var dejot vai to klausīties. Vai ne vienu, ne otru.

> Booka Shade - In white rooms [Get Physical]
Šis gabals ir no pērnā gada varoņu Booka Shade jaunā LP Movements. Skanējums ir līdzīgs Mandarine Girl, taču sapņaināks, gaisīgāks, daži saka - vasarīgāks. Nupat dienas gaismu ieraudzījis arī viņu jaunais ep, taču, lai gan neslikts, neliekas (vismaz pagaidām) nekas izcils (pieņemu, ka pēc Manadrine Girl ep ir grūti joprojām būt "izcilam").

> Ellen Allien & Apparat - Do Not Break [Bpitch Control]
Bpitch Control kapteines Ellen Allien melodiskais elektro apvienojumā ar Apparat clickhop + vēl scratch. Interesanta sadarbība, kas rezultējusies viņu kopējā LP Orchestra of Bubbles.

> Mr Oizo - Nazis (Justice Remix) [White]
Lielisks Justice remikss, kā rezultātā monstrīgs elektro-IDM-fanks, apmēram kā Jackson & His Computer Band, taču vēl negantāk.

> DJ Grobas - What's that (Tim Paris rework) [Thrasher Home]
Es neko nezinu par DJ Grobas un leiblu Thrasher Home, kuri acīmredzot ir no Spānijas, taču viņa gabals What's that ir pavisam neslikts, melodisks elektro. Un vēl jo labāka ir Tim Paris versija.

> Partial Arts - Cruising [Battle]
Dub-īgs un psihodēlisks tekhouse. Tāds minimal-maximal. Ieturēts bīts, pārklāts ar biezām, pulsējošām skaņām, kas atsauc atmiņā lielisko Williams - Picadilly Circuits, taču vēl vairāk līdzinās Chicken Lips dub estētikai. Bravo, Mr.Pearson & Mr.Usher!

> Ulysses & Nicklcat - Make you feel good [My Best Friend]

Skaista dziesma ar neuzkrītošu, bet lipīgu melodiju, kas pamazām iesēžas galvā un liek to klausīties vēl un vēl.

> Salif Keita - Yamore (Luciano rmx) [Cadenza]

deeptech meets world music. Apburošs Luciano darbs, radot īpaši dziļu atmosfēru, tajā pašā saglabājot oriģināla melodiju. Un, ak, tās atbalsis...

> Joakim - I wish you were here [Versatile]

Jokains gabals, kā jau Joakim; ir viņam raksturīgie pīkstieni, new wave bungas, bet arī ģitāras un balss. Kaut kas tāds, ko grūti klasificēt, taču iedarbojas teicami. 21. gadsimta popmūzika?

Vēl: Isolee - Cite Grande Terre (Luciano's Luck Of Lucien Mix) [Playhouse}; Rhythm & Sound - Let we go (Villalobos mix) [Burial mix]; Louderbach - Vacuum packed [Underl_ne; Chikinki - Assinator 13 (Ruede Hagelstein ride on take); M.Romboy vs. Blake Baxter - House ya! [Systematic]; DaFluke - Hot boyz [Sushitech]; G.Ananda - Ananda's Bassmaschinchen [Treibstoff]; Wighnomy Brothers - Something for your mind; Williams - Pinball [Tsuba]; Tiga - Far from home (DFA Instrumental rmx) [PIAS]; Anja Schneider & Sebo K. - Side leaps (MIA rmx) [Mobilee].

No comments: