Wednesday, February 22, 2006

Amsterdam - gorod krasnih glaz

Tonakt Amsterdamā mana izvēle svārstījās starp vairākiem pasākumiem: Ivan Smagghe & Damian Lazarus; Rocardo Villalobos & Dandyjack; Modeselektor & Co. Ivanu S. no Blackstrobe jau bija nācies dzirdēt, taču interesēja D.Lazarus – Crosstown Rebels vadītājs, kurš turklāt, cik var noprast, ir britu electrohouse national hero at the moment. Villalobos arī vilināt vilināja, taču gribējās aktīvas dejas. Galu galā izvēle bija par labu Modeselektor, viens no argumentiem viņu labā bija arī tas, ka attiecīgais klubs atradās krietni tuvāk par pārējiem.

Klubs, starp citu, saucas Sugar Factory, un atrodas pretī leģendārajam Melkweg. Pirms gadiem diviem pavisam nejauši tur jau biju pabijis uz Adult. konci, ko rīkoja tie paši promouteri – Electro Nation. Klubs ar vienu palielu, taču ne milzīgu zāli. Tagad tur ir arī balkons. Tualetēs, arī džeku, svaigi ziedi un pie spoguļa stāv dažādas matu laku flakoni u.tml. lietiņas.

Pēc kaut kādiem vietējiem dīdžejiem, kuri spēlē electro/pop/house, uznāk abi berlīnieši, ģērbušies melnā. Bez liekām ceremonijām, ķeras pie lietas. Sāk ar eksplozīvu elektrodancehall. Wow, wicked! Nedejot ir grūti, vēl jo vairāk tāpēc, ka izdzerti jau pāris Red Bull. Pēc brīža gan Modeselektor maina režīmu, pārējot uz taisnāku techno bītu, līdz ar to padarot noskaņu meditatīvāku. Taču vienalga – enerģiski, tīri un interesanti. Praktiski nav nemaz IDM un klausāmo gabalu, kuri ir viņu ierakstos, spēlēta tiek tikai deju mūzika. Spēcīgi bīti un smuki basi. Visbeidzot, izskan pēdējais gabals, taču Modeselektor uz atvadām uzliek vēl vienu dziesmu – kaut kādu versiju vecajam happy hardcore hitam no Technohead: “I wanna be a hippie, and I wanna smoke pot… Maaarii…maaarijuana…” Bīts ir tik ātrs, ka jālēka ska solī, čīzīgi, taču visiem ir jautri, un kaut kā šis gabals šajā momentā lieliski iederas. Tas acīmredzot ir specveltījums Amsterdamai, vēl jo vairāk, ja zina kaut ko par Technohead (http://www.discogs.com/artist/Technohead). Aplausi Modeselektor vīriem, viņi bija lieliski!

Uh! Atpakaļ pie zināmākiem, tradicionālākiem electro-disco-house gabaliem, ko spēlē kāds, liekas, holandiešu DJ. Taču dara viņš to tiešām labi, un ļauties mūzikai ir prieks. Lai gan gandrīz katra otrā plate ir dzirdēta, efekts uz kluba skaņu sistēmas ir pavisam citāds, nekā klausoties šīs plates mājās. Lūk, izskan Tribulations, lūk, arī This is sick, You gonna want me utt. Kājas jau sen kā nenogurst, un žēl iet prom.

Vēl piezīme par video. Biju diezgan apstulbis, ieraugot uz ekrāna kadrus no vecās krievu-bulgāru filmas “Tabors aiziet debesīs”. Dejojošie čigāni šādā kontekstā bija gana dīvaini. Apjautājos VJ-am, kur viņš dabūjis filmu, cik sapratu - no Ukrainas atvedis.

Created by: nb!

No comments: